VÅRA INSTRUKTÖRER


Shibu-cho (branch master)

Peter Hansen, född 1970, Chukenshi 3 Dan

Peter började med Shotokan karate i gymnasiet, men gick sedan över till Aikido en tid. Van vid karaten tyckte han att slag och sparkar utfördes för lamt i Aikidon. Å andra sidan saknade han losstagningar, kast och låsningar i karaten. 1998 började Peter träna Shorinji Kempo och det var för honom lösningen – en träning som kombinerar både hårda och mjuka tekniker. Som bonus uppskattade han att reflektioner gjordes kring träningen och att filosofiska tankesätt lyftes fram. För Peter handlar träningen om att sätta mål och hela tiden vilja lära sig nya saker och utvecklas.

Med grundexamen i fysik och doktorsexamen i ytkemi arbetar Peter numera som gruppchef inom mätteknik, modellering och dataanalys vid ett forskningsföretag. Han roar sig emellanåt med sportdykning, har ambition att återuppta klassisk gitarrspelning. Han gillar 50-talsdesign, funkishus och katter mer än hundar. Budomotto: “Att ha ett sinne som vatten” – vatten har den aktiva styrkan att spränga berg och det passiva modet att passa alla behållare.

Peter har deltagit i internationella läger i Sverige, Frankrike, Japan, Italien och Finland samt tävlat i VM i Japan 2005 och EM i Italien 2007.

Instruktörer

Johan Mjöberg, född 1973, Chukenshi 3 Dan

Johan är född och uppvuxen i Mora, men har bott i Stockholm sedan 1995. Våren 1998 började han träna Shorinji Kempo, eftersom han var intresserad av Budo och japansk kultur, och ville träna något som gav både fysisk träning och mental utveckling. Träningen har gett honom mer än han förväntade sig när han började och han tycker att det blivit roligare och mer intressant ju längre han hållit på.

2003 började Johan hjälpa till med att instruera nybörjare och sedan 2005 har han hållit i träningar för hela gruppen. Hösten 2008 gick han Svenska Budo och Kampsportsförbundets Gruppinstruktörs-utbildning. Johan har varit på flera internationella läger i Sverige, men också i Frankrike, Finland, Indonesien och Japan. Han har deltagit i SM flera gånger och även på VM i Japan 2005 och 2013 och VM i Indonesien 2009. På SM 2009 tog han tillsammmans med Magnus Gustafsson en bronsmedalj i Yudansha-klassen. Han tränat på Hombu, Shorinji Kempos högkvarter flera gånger, senast i september 2013.

Johan har en magisterexamen i företagsekonomi och jobbar inom finansbranschen. Förutom Shorinji Kempo sysslar han även med snowboard-åkning och vågsurfing.

Magnus Leung, född 1975, Chukenshi 3 Dan

Magnus började träna Shorinji Kempo 2001. Har har deltagit på internationella läger i Sverige, Finland, Italien, Indonesien och Japan. Han har också flera medaljer från SM och tävlat i EM i Italien 2007, VM i Indonesien 2009 och VM i Japan 2005 och 2013.

Magnus stora intressen vid sidan om Shorinji Kempo är foto, kameror och träningsteori.


 

Erik Andersson, född 1978, Seikenshi 4 Dan

Erik började träna Shorinji Kempo 2001 för att få en orsak att ibland lägga undan sina studier, och samtidigt få en allsidig träning. Det fokus som krävs för att kunna träna effektivt skänker avkoppling från för mycket tänkande. Valet av Shorinji Kempo berodde delvis på dess i förhållande till andra budoarters starka filosofiska sida. Dessa är fortfarande starka skäl till att fortsätta träna, men till dessa har flera andra tillkommit. Erik är utbildad gruppinstruktör, har deltagit i flera internationella läger, tränat i Japan och under en tid drivit Shorinji Kempo-klubb i Malmö.

Vid sidan av träningen är Erik disputerad ekolog med inriktning på naturresursförvaltning och hållbar utveckling, och med friluftsliv som största intresse.

Kajsen Burell, född 1974, Junkenshi 2 Dan

Kajsen började träna Shorinji Kempo 2001 och fastnade direkt för den trevliga stämningen i klubben. Hon hade tröttnat på aerobics och sökte en annan typ av träning. Kajsen gillar allsidigheten med Shorinji Kempo och att man hela tiden kan utvecklas. Dessutom tycker hon att man lär sig mycket om sig själv.Kajsen var i Japan tränade på Hombu, Shorinji Kempos högkvarter, både 2005 och 2013. Hon har också varit på flera internationella läger i Sverige med japanska instruktörer. Hon har vunnit ett SM-brons i Embu.

För övrigt jobbar Kajsen som designkonsult, syns ofta med lurarna i öronen och plöjer en pocketbok i veckan. Hon åker gärna till Hasseludden för att koppla av.

Kantoku (coach)

Pontus Liljequist, Seikenshi 4 Dan

 


Leave a Reply